open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Željo golovima Zajmovića i Dacića savladao Sutjesku
Fudbaleri Željezničara prijateljskom susretu odigranom danas u Foči savladali su sa 2:0
10.10.2018. u 18:20
get url
text

Reprezentativnu pauzu fudbaleri Željezničara iskoristili su za gostovanje u Foči, gdje su u prijateljskom susretu sa 2:0 savladali domaću Sutjesku.

U trećoj minuti Hajdarević havata volej na 20 metara, ali golman domaćih sjajno brani. U 10. minut korner za domaće, a nakon ubačaja Mulić glavom šutira preko gola. Krpić u 23. minuti glavom spušta za Zeca, ovaj volej udarcem pokušava, ali lopta odlazi preko gola. U 28. minuti Zec ostavlja za Hajdarevića koji izlazi pred gol domaćih, ali Terzić sjajno brani.

Plavi su poveli u 36. minuti. Blagojević je uposlio Zajmovića koji lob udarcem matira Terzića za 0:1 u Foči. Dvije minute poslije Zajmović daje povratnu loptu za Zeca, a ovaj sa deset metara šutira malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

{$galerijaFotografija}

Drugo poluvrijeme su Plavi počeli u sastavu: Ćeman – A. Šehić, Osmanković, Bakrač, Duraković – Vranješ, Blagojević – Zec, Čurjurić, Zajmović – Dacić.

U 58. minuti Blagojević šutira iz slobodnog udarca, ali golman Sutjeske sigurno brani. Vranješ je u 64 minuti dobro šutirao, ali Terzić odbija u korner. Isti igrač pokušao je i u 72. minuti sa 30 metara, ali lopta odlazi preko gola.

Konačnih 0:2 postavio je Dacić u nakon što je u 76. minuti, poslije ubačaja Mujića, glavom matirao domaćeg golmana.

Željezničar: Fejzić – A. Šehić, Bakrač, Bogičević, Pavić – Hajdarević, Blagojević – Zec, Čurjurić, Zajmović – Krpić. Još su igrali: Ćeman, Osmanković, Duraković, Vranješ, Dacić, Stevanović, Nuhanović, Mujić, Duraković, Mušović, Šušić, Salanović, Mujkić.
Sutjeska: Terzić, Mrgud, S. Pljevaljčić, Rašević, A. Ivanović, Sekulić, Okuka, M. Ivanović, Elez, Mulić, O. Pljevaljčić.

Sutjeska - Zeljeznicar (1).JPG
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.