open-navfaktor-logo
search
Završen odmor
Željo dobio novog kapitena, Osim poručio: Ne vidim da su drugi doveli Iniestu, Teveza...
Četiri utakmice Plavi će odigrati u Međugorju, a tri u Turskoj 
15.01.2020. u 11:19
get url
text

Za fudbalere Željezničara završen je zimski odmor. Amar Osim, trener Plavih, u 12 sati izvršit će prozivku, a odmah nakon toga njegovi izabranici odradit će i prvi trening.

U četvrtak i petak će Plavi će obaviti ljekarske preglede i trenirati u hotelu Hills, a u nedjelju, 19. januara, u jutarnjim satima otputovat će u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara.

Tokom boravka u Hercegovini Željezničar će odigrati tri pripremne utakmice - 21. januara protiv Veleža, 25. januara protiv Širokog Brijega, te 29. januara protiv Rudeša.

Na Grbavici su se pojavila i dva nova imena, odnosno dvojica igrača koji u prvom dijelu sezone nisu nosili dres Želje. Riječ je o Ivanu Lendriću i Aleksandru Jovanoviću, koji bi trebali zamijeniti Sulejmana Krpića i Enesa Sipovića, dvojac koji je prodat u Južnu Koreju i Katar. Timu je priključen i junior Edin Mujić, a na probnom radu je Edvin Cimirotić.

Odlaskom Sulejmana Krpića kapitenska traka pripala je Semiru Štiliću.

-  Da imamo 15 miliona eura, a da četiri miliona možemo dati za pojačanje, ne bi bio problem zamijeniti fudbalera koji je otišao. Ali ni tada ne bismo bili sigurni da bi ga mogao zamijeniti. Lendrić ne može igrati Kup, ali može prvenstvo. Neki igrači su se vratili s posudbe. Imamo Zeca koji je bio tu, ali je bio povrijeđen. Zavisi kako će se osjećati. Sačekat ćemo par dana i znat ćemo njegovo pravo stanje - rekao je danas Amar Osim.

Novi kapiten Semir Štilić smatra da će traka oko ruke biti dodatna odgovornost.

- Bila mi je želja da bude ovakav povratak. Radio sam cijeli život da bude ovako. Kapitenska traka je dodatna odgovornost - rekao je Štilić.

Amar Osim smatra da Željo na proljeće može biti bolji.

- Ne vidim da su protivnici doveli Iniestu, Teveza pa da se moramo dodatno pojačavati. Tu smo gdje jesmo, pokušat ćemo se popraviti kao tokom posljednje godine. Ako se nastavimo popravljati, možemo se nečemu nadati. Nikome nije u cilju da pretjerano mijenja ekipu. Sticajem okolnosti morali smo mijenjati. Mislim da možemo biti još bolji ako se budemo popravljali.

{$galerijaFotografija}

Igrači kojima istječu ugovori, neće dobiti novu šansu.

- Dat ćemo priliku novima. Jer ovi koji se ne vide tu, ne trebaju mi ni kao igrači, ni kao ljudi. Trebaju mi oni koji će gledati zajednički cilj.

Ljuti rival tima s Grbavice, ekipa Sarajeva promijenila je trenera.

- To može biti otežavajuća okolnost, a može biti i drugačije. Marinović može unijeti nešo novo. Marinović i Musemić su sjajni treneri. Vidjet ćemo da li će se Marinović duže upoznavati s igračima. Nadam se zbog nas da će biti tako - govori Osim.

Novi kapiten Semir Štilić ne krije da je želja osvojiti titulu.

- To je želja svih nas u klubu. Uradit ćemo sve da tako bude. Najvažnije je da budemo zdravi. Ono što bude do nas, uradit ćemo sto posto, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno.

Željezničar 31. januara odlazi na dvanaestodnevne pripreme u Antalyju. Zakazane su tri provjere - 3. februara je susret protiv Olimpije, dva dana kasnije s Akhmatom, a 10. februara s ukrajinskom Zoryom.

Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željezničar će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati protiv Zrinjskog.

Press konferencija, FK Željezničar 15.01.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.