open-navfaktor-logo
search
Odluka DK FSBiH
Željo bivšem igraču mora isplatiti 24.270 KM
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj sedmog septembra obavezala je FK Željezničar da izmiri obaveze prema svom bivšem igraču Vedranu Vrhovcu.
16.09.2022. u 17:01
get url
text

Radi se o 24.270 KM, a riječ je o dugovanjima nastalim neizvršavanjem obaveza preuzetih na osnovu "sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza zaključenim 14. januara 2022. godine u Sarajevu".

Željezničar je dužan da isplati igraču i troškove postupka u iznosu od 600 KM.

- Ukoliko FK Željezničar ne isplati navedeni iznos i ne dostavi dokaz u uplati u FSBiH do 10. oktobra bit će suspendovan - piše u odluci.

Vedran Vrhovac je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka dostavio 12. augusta, a od FK Željezničar je tražio isplatu 26.000 KM.

Disciplinska komisija FSBiH je nakon uvida u dokumentaciju zatražila izjašnjenje od Željezničara. Klub s Grbavice nije osporavao potpisani sporazum, ali je osporavao visinu navedenog dugovanja od 26.000 KM i kao dokaz priložio analitičku karticu od petog septembra 2022. godine, s molbom da ostatak duga koji priznaju (24.270 KM) isplate u mjesečnim ratama.

Željezničar ima pravo na žalbu Apelacionoj komisiji Fudbalskog saveza BiH.

Vedran Vrhovac je početkom ove godine sporazumno raskinuo ugovor sa Željom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.