open-navfaktor-logo
search
Najviši klupski organ
Željo bira nove skupštinske delegate: Poznati minimalni uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati
U klubu iz Zvorniče 27 uveliko rade na organizacija ovogodišnje Skupšine na kojoj bi se trebala birati nova 54 delegata
02.12.2019. u 22:15
get url
text

Fudbalski klub Željezničar protekle subote je drugi put ove sezone slavio u gradskom derbiju. Nakon što su u prvom ovosezonskom susretu s 5:2 savladali Sarajevo na Grbavici, izabranici Amara Osima ovoga puta su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" trijumfovali s 3:1.

Do kraja jesenjeg dijela sezone trenutni lider Premijer lige ugostiti će osmoplasirani Velež.

U klubu iz Zvorniče 27 uveliko rade na organizacija ovogodišnje Skupšine na kojoj bi se trebala birati nova 54 delegata.

FK Željezničar danas je objavio poziv u kojem je sve navijače, simpatizere i članove kluba upoznao s procedurom izbora skupštinskih delagata, te uvjetima koje moraju ispunjavati kako bi uopće mogli biti predloženi za člana najvišeg klupskog organa.

Minimalni uvjeti koje delegati moraju ispunjavati su:

- da imaju preko 18 godina,
- da imaju svojstvo člana kluba u skladu sa ovim Statutom,
da su članovi kluba koji svojim radom, doprinosom, iskustvom ili na drugi način mogu doprinijeti ostvarenju ciljeva i unaprjeđenju razvoja i poslovanja kluba,
- da nisu pravosnažno osuđivani za krivična djela (Uvjerenje o osuđivanosti ili neosuđivanosti izdaje MUP, prema mjestu rođenja podnosioca zahtjeva).

Skupštinski delegati biraju se na period od četiri godine, a svi zainteresovani koji ispunjavaju minimalne uvjete svoju prijavu mogu poslati najkasnije do 23. decembra 2019. godine pošto na adresu Zvornička 27 ili putem e-maila na [email protected].

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.