open-navfaktor-logo
search
Kriza na Grbavici
Željo bez pobjede u 2021: Evropa nemoguća misija, predsjednik Cerić priča bajke
Drugi decembar 2020. godine. Prolom oblaka u Mostaru i preokret Željezničara protiv Zrinjskog. Navijači Plavih ni u najcrnjim snovima nisu mogli zamisliti da će poslije toga uslijediti nezapamćena serija utakmica bez pobjede.
26.04.2021. u 20:15
get url
text

Željo je bez trijumfa u prvenstvu 10 mečeva. Seriji negativnih rezultata treba dodati i eliminaciju iz Kupa Bosne i Hercegovine poslije penala.

Nije pomogla ni smjena trenera. Najtrofejnijeg stratega na Grbavici Amara Osima naslijedio je Blaž Slišković. Međutim, mršavi remi s Radnikom u Bijeljini i poraz od Olimpika na Grbavici dokaz su da šok terapija nije uspjela. Menadžment Željezničara, otkrit će Slišković, nije ispunio obećanje i nije izmirio dugovanja prema fudbalerima, što je bio njegov uvjet za dolazak u Zvorničku 27.

VEZANI TEKST - Edin Cernica: Željezničar mora prestati sa podjelama bilo koje vrste

U cijeloj situaciji teško je od odgovornosti amnestirati i igrače. Svoja potraživanja naplatit će kad-tad, na ovaj ili onaj način. Teško je reći šta je dovelo do toga da Štilić "zaboravi igrati", Veselinović driblati, a Lendrić poentirati. 

Dok Grbavicom hara pandemija besparice, slatkorječivi predsjednik Samir Cerić klubom na daljinski upravlja iz Londona i priča bajke. Teško da Želji, u godini kada je plasman u Evropu postao nemoguća misija, mogu pomoći inovativne tehnologije, poput selfija navijača na LED displeju ili pokretanje vlastitog tokena kluba.

Da stvar bude gora, Željo na stoti rođendan nije isprofilirao niti jednog mladog igrača, iako je Grbavica godinama slovila kao nepresušni bazen talenata. To znači da se u klubu u predstojećem prijelaznom roku nemaju čemu nadati. Bez novca od izlaska u Evropu, bez novca od eventualne prodaje fudbalera i sa igračima od kojih su mnogi na zalasku karijera. Kako dalje?

Na kraju vrijedi spomenuti da je za vikend došlo i do promjene u Skupštini kluba, a da li će to donijeti bolje rezultate i pokrenuti neke stvari, saznat ćemo vrlo brzo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.