open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Zeljković novi predsjednik Fudbalskog saveza BiH, Beus i Durić potpredsjednici
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici Skupštine dobio je novo rukovodstvo.
16.03.2021. u 09:54
get url
text

Za prvog čovjeka bh. fudbala izabran je Vico Zeljković, koji će na toj poziciji naslijediti Elvedina Begića. Za Zeljkovića je glasalo 57 delegata. Prvi potpredsjednik FSBiH je Ivan Beus sa 56 glasova delegata, a drugi Irfan Durić sa 37 glasova.

Teksutalni prijenos sjednice mogli ste pratiti na portalu Faktor.ba.

____________________________________________

16:18 sati: Završena je Izborna Skupština FSBiH.

16.10 sati: Zeljković se u svom obraćanju nakon završetka glasanja zahvalio delegatima Skupštine i između ostalog rekao:

- Ovo je velika čast, ali istovremeno i velika obaveza za mene! Danas smo pokazali da u Bosni i Hercegovini imamo jedinstvo dva saveza, dvije naše članice, FS RS i NS Federacije BiH, i da na tim osnovama možemo graditi prosperitet Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo i saradnju, uz zajedničko uvažavanje i učešće oba saveza, kako bismo gradili još bolji FSBiH.

16:07 sati: Irfan Durić je dobio 37 glasova i postao je drugi potpredsjednik FSBiH.

15:30 sati: Irfan Durić, Azmir Husić i Muhidin Raščić kandidati su za drugog potpredsjednika. Kandidat koji dobije 30 i više glasova bit će izabran za drugog potpredsjednika.

15:30 sati: Završeno je glasanje za prvog potpredsjednika, Ivan Beus dobio je 56 glasova, dva listića bila su nevažeća.

- Ivan Beus jedini je kandidat za prvog potpredsjednika.

- Vico Zeljković novi je predsjednik Fudbalskog saveza, dobio je 57 glasova, od 59 prisutnih.

{$galerijaFotografija}

14:55 sati: Delegati će ponovo pristupiti glasanju.

14:50 sati: Nastavljena je izborna Skupština. Jedan je kandidat za predsjednika, a to je Vico Zeljković.

14:30 sati: Slijedi izbor predsjednika Fudbalskog saveza i dva potpredsjednika.

Članovi Izvršnog odbora su: Irfan Durić, Ivo Ivkić, Azmir Husić, Muris Jabandžić, Muhidin Rašičić, Midhat Sarajčić, Fuad Čolpa, Ivan Beus, Ivan Perić, Milorad Sofrenić, Milorad O. Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa. Njima će se pridružiti predsjednici entitetskih Saveza Dragan Soldo i Vico Zeljković. 

14:20 sati: Predsjednik izborne komisije Dragan Brkić pročitat će rezultate.

14:10 sati:  Glasovi još nisu prebrojani.

13:20 sati: Završeno je glasanje za Izvršni odbor, rezultati bi trebali biti poznati za pola sata.

12:50 sati: Sale je u toku glasanja posjetila sanitarna inspekcija, koja provjerava poštuju li se sve propisane epidemiološke mjere.

12:27 sati: Počelo je glasanje.

12:16 sati: Kandidati za članove i zamjenske članove Izvršnog odbora FSBiH su: Hamdija Abdić, Irfan Durić (Nogometni savez Unsko sanskog kantona), Ivo Ikić, Blaž Živković (Nogometni savez Posavske županije),  Azmir Husić, Almir Husić (Nogometni savez Tuzlanskog kantona), Muris Jabandžić, Suad Spahić (Nogometni savez Zeničko dobojskog kandona), Muhidin Raščić, Nermin Ćulum (Nogometni savez Bosansko podrinjskog kantona), Ibrahim Đogić, Midhat Sarajčić (Nogometni savez Srednjebosanskog kantona), Ivan Beus, Marko Bevanda (NS Hercegovačko - neretvanskog kantona), Fuad Čolpa, Adnan Džindo (Fudbalski savez Kantona Sarajevo), Ilija Bagarić, Perić Ivan (ŽNS ŽHB), Milorad Sofrenić, Zoran Maksimović (PFS Bijeljina), Miorad O. Lale, Aleksandar Lasica (PFS Istočno Sarajevo), Miloš Brkić, Aleksandar Dodik (PFS Bosanska Gradiška(PFS Prijedor), Miroslav Hršić, Žarko Laketa (PFS Doboj/PFS Trebinje).

12:14 sati: Dnevni red je usvojen sa jednim glasom protiv. Na sjednici prisustvuje 59 delegata.

12:12 sati: Sa dnevnog reda skinuta je tačka koja se tiče izbora članova Odbora za posredovanje i savjetovanje FSBiH. Kako je objašnjeno, zbog nejasnoća člana 17 Statuta FSBiH, gdje se govori o broju članova Odbora za posredovanje i savjetovanje. Nije sporna uloga, ni nadležnost, ali da bi se sve dileme otklonile, bit će potrebna izmjena člana 17 Statuta.

12:07 sati: Počela je i izborna sjednica.

11 sati: Završena je redovna sjednica Generalne skupštine, a u 12 sati planiran je početak Izborne skupštine na kojoj će FSBiH dobiti novog predsjednika, a to će po svemu sudeći biti Vico Zeljković.

10:50 sati: Izvještaj o radu, izvještaj o izvršenju prihoda i rashoda za 2020. godinu i revizorski izvještaj jednoglasno su usvojeni.

10:44 sati: Slaven Zelenika iz Komiteta za finansije obavijestio je delegate da je FSBiH 2020. godinu završio u plusu od 346. 000 maraka.

Prihodi u 2020. godini

Rashodi u 2020. godini

10:40 sati: Plan rada za 2021. godinu predstavio je generalni sekretar Adnan Džemidžić.

10.32 sati: Na sjednici prisustvuje 59 delegata, od ukupno 60 koliko broji Skupština. 

10.30 sati: Jednoglasno je usvojen dnevni red.

10.25 sati: - Uime predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina sretan sam što vas ponovo vidim. Vidim da neke osobe odsustvuju radu Skupštine, žao mi je zbog toga i to je njegova odluka. Ipak, iskoristio bih priliku da mu čestitam na postignućima koje je ostvario od svog imenovanja. Najbitnije je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine - rekao je gost iz UEFA-e Thierry Favre.

10.15 sati: Počela je Skupština kojom predsjedava Milorad Sofrenić. Kako je objašnjeno, predsjednik Elvedin Begić nije prisutan na Skupštini.  Razloge pročitajte OVDJE.

9.50 sati: Zbog trenutne epidemiološke situacije predviđeno je da učesnici budu raspoređeni u nekoliko hotelskih sala, povezanih videolinkom.

 

Skupština Fudbalskog saveza
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.