Nakon izlaganja predsjednika Zeljkovića, članovi Izvršnog odbora su usvojili Odluku kojom se definiše način i dinamika realizacije projekta rekonstrukcije glavnih terena stadiona 12 klubova Premijer lige. Tereni će biti sa hibridnom travom a u planu je da se u svakoj od naredne četiri godine završe po tri stadiona.

- Ovo je prvi korak u realizaciji projekta od kojeg će najviše koristi imati klubovi i generalno fudbal u BiH - govori Zeljković i nastavlja:

- Imponuje mi jedinstvo koje se vratilo među članove Izvršnog odbora i sada krećemo još posvećenije u realizaciju zadataka. Nakon usvajanja ove Odluke ubrzo ćemo raspisati međunarodni tender za izvođače radova za rekonstrukciju terena svih 12 klubova. Planirano je da se do kraja ove godine izvrši rekonstrukcija tri stadiona i to Tušanj u Tuzli, na kojem igraju dva tima, FK Sloboda i FK Tuzla City, zatim stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru i Gradski stadion u Banjoj Luci. Ulaganje u infrastrukturu je jedan od naših ključnih projekata i vjerujem da će novi Džeke i Pjanići na njima trenirati i igrati fudbal.