open-navfaktor-logo
search
Akcija Manijaka
Željini navijači - sponzor najjači
Aktivnost koju su pokrenuli navijači Fudbalskog kluba Željezničar do sada nije neviđena u svijetu.
19.12.2022. u 13:05
get url
text

Pozivom na 17045 doprinosite ostvarenju cilja - navijači Želje kao generalni sponzor kluba.

- Kada je FK Željezničar sazvao "tajanstvenu" konferencije za medije, odmah su počela nagađanja, šta bi mogla biti tema? Samo nekoliko dana prije, Uprava kluba sa Grbavice iznijela je neke činjenice koje su zabrinule sve pristalice Plavih.

Uprkos pozitivnom poslovanju, pomacima u organizaciji i sportskom planu, dugovi su se kao oblak nadvili nad stadionom Grbavica i čekao prvi grom koji će udariti na klubsku imovinu. Također se govorilo i o potencijalnom investitoru, nekome ko će kao akcioni junak, u posljednjim sekundama trilera da spasi dan. Nakon poziva za medije, u javnosti se počelo nagađati šta će biti tema, dugovi ili investitor.

Na iznenađenje svih prisutnih, pred novinarima su se pojavili predstavnici navijačke grupe, koji su govorili u ime svih navijača FK Željezničar, bez obzira na to sa koje tribine posmatraju svoj klub i bez obzira na mjesto boravka, sve dok su plavi sa Grbavice ono što pokreće emociju u njima. Predstavili su projekat koji je do sada neviđen u svijetu sporta, da navijači nekog sportskog kolektiva budu generalni sponzor, i to ne kolokvijalno kako to sportski radnici vole naglasiti, već ugovorenim odnosom dviju strana, Udruženje navijača i klub.

Do sada su upravo ovi navijači bili nosioci svih aktivnosti koje je klub pokretao, finansiranje izgradnje zapadne i istočne tribine, akcije članstva, a u svojoj režiji su priredili najljepši momenat u 2021. godini kada su povodom 100 godina postojanja FK Željezničar priredili nezaboravan vatromet koji je pozicionirao slike iz Sarajeva kao najljepšu razglednicu u medije širom svijeta. Ovo nije slučajno, jer ovi navijači su pokazali da povjerenje koje su stekli ne žele olako izgubiti, te njihov pristup svim projektima je dobro ustrojen na čemu mogu pozavidjeti velike i ozbiljne korporacije.

VEZANI TEKST - Manijaci: Ovo je kao rat, gledaš kako ti drugovi i sunarodnjaci skaču po rovovima

Na press konferenciji, predstavljen je projekat gdje će navijači Željezničara osigurati minimalno 300.000 KM te zakupiti mjesto generalnog sponzora kluba. Odlučili su da otvore poseban telefonski broj preko kojeg svi oni koji simpatišu Plave mogu dati svoj doprinos u iznosu od 2 KM po pozivu. Za navijače koji su van Bosne i Hercegovine osiguran je devizni račun preko kojeg je moguće dati doprinos u akciji.

Navijačima FK Željezničara, Manijacima i svim onim simpatizerima izražavamo duboki naklon za ovu originalnu ideju koja će zasigurno ponovno poslati jednu divnu priču sa Grbavice, kao prvi slučaj gdje su navijači sponzori kluba kojeg vole - poručili su sa Grbavice.

Svoj doprinos u akciji možete dati na slijedeći način:
⦁ Pozivom na broj 17045, bez obzira na telefonskog operatera u BiH
⦁ Uplate iz BiH na račun broj:
⦁ 1011 7000 7808 1655
⦁ Primalac: THE MANIACS- UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR
⦁ Svrha uplate: Doprinos za generalnog sponzora
⦁ Uplatom iz inostranstva:
⦁ Svrha uplate: Doprinos za generalnog sponzora
⦁ Beneficiary's bank:
PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD SARAJEVO
Obala Kulina bana 18
71000 Sarajevo, Bosnia and HERZEGOVINA

SWIFT Addres: PBSCBA22XXX
FULL BENEFICIARY NAME:
THE MANIACS- UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR
FULL BENEFICIARY ADDRES
ZVORNIČKA 27,
71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
IBAN: BA39 1011 7000 7808 1655

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.