S obzirom na to da se zbog ove činjenice u narednom periodu više ne mogu donositi punopravne odluke kako je to propisano u članu 36. stav 1. statuta kluba, vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar bit će održana online, u srijedu 30. juna.

Na sjednici bi trebala biti donesena Odluka o raspuštanju trenutnog saziva Skupštine FK Željezničar te imenovanje Komisije za izbor novih delegata kako je to i propisano statutom kao najvišim pravnim aktom kluba.

- Kako bi se procesi unutar kluba što prije odblokirali i kako bi se krenulo naprijed, pozivaju se svi delegati da shodno svojim obavezama iz člana 32. statuta kluba prisustvuju vanrednoj online sjednici, uključujući i delegate koji su do sada podnijeli ostavke, a sve kako bi se ostavke na samoj sjednici i formalno pravno usvojile - saopćili su iz redova kluba sa Grbavice, te naglasili kako će slijedom ovih dešavanja, uskoro će biti objavljen i Javni poziv za izbor novih delegata skupštine FK Željezničar.

- Ovim putem, pozivaju se svi navijači, prijatelji i sponzori kluba da prate zvaničnu web stranicu i da prijavom na Javni poziv daju novu snagu kako bi klub krenuo naprijed - naglasili su iz Zvorničke 27.