open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željezničar zadržao maksimalan učinak u gostima, Vukovi i dalje sanjaju pobjedu nad Plavima
U 32. duelu protiv Olimpika fudbaleri Željezničara danas su upisali 28. pobjedu, do trijumfa od 3:0 Plavi su stigli zahvaljujući golovima Ivana Lendrića (dva) i Semira Štilića.
17.10.2020. u 16:50
get url
text

Iz prvog poluvremena meča na Otoci skoro da je nemoguće izdvojiti priliku s izetkom one iz 38. minute kada je Lendrić doveo goste u prednost.

Glavni sudija Aleksandar Njegomirović često se hvatao za džep u prvom dijelu susreta u kojem je pokazao pet žutih kartona.

Posljednjeplasirani tim Premijer lige u nastavku je igrao dosta angažovanije. Već u 47. minuti utakmice Ikić je klizećim startom spriječio Šišića da ozbiljno ugrozi Erića. Samo minut kasnije Osmanović je glavom šutirao pored gola.

Najbolju priliku ekipa Esada Selimovića imala je u 57. minuti, no Ikić je i ovoga puta odlično intervenisao. Stoper Plavih glavom je loptu poslije udarca Handžića skrenuo u korner.

U 71. minuti Lendrić je istrčao dobro kontru, zaobišao Hadžića i udvostručio prednost gostiju.

To nije bilo sve, pet minuta prije kraja utakmice Semir Štilić je poslije lijepe solo akcije pogodio za konačnih 0:3. Bio je to 56. pogodak Željezničara u svim dosadašnjim zvaničnim duelima protiv Olimpika. 

Izabranici Amara Osima današnjom pobjedom zadržali su maksimalan bodovni učinak kada je riječ o gostujućim susretima, uz gol-razliku 8:0.

U drugom susretu koji se počeo i isto vrijeme kada i duel na Otoci, Mladost je upisala važnu pobjedu u gostima kod Krupe. Strijelac jedinog gola bio je Nedim Hadžić s bijele tačke u 69. minuti susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.