open-navfaktor-logo
search
Pripremni susret
Željezničar uspješno apsolvirao posljednji test, Tuzla City poražen na Grbavici
U posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone fudbaleri Željezničara su na Grbavici savladali Tuzla City rezultatom 3:1.
25.07.2020. u 20:11
get url
text

Izabranike Amara Osima u generalnoj probi pred početak nove sezone Premijer lige BiH u prednost je doveo iskusni stoper Aleksandar Kosorić u 26. minuti susreta. Defanzivac najtrofejnijeg bh. kluba se najbolje snašao poslije udarca Harisa Hajdarevića i pogodi mrežu Tuzlaka.


Samo dvije minute kasnije Plavi su udvostručili vodstvo. Ovoga puta lijepo su kombinovali Samir Bekrić i Luka Juričić, a novajlija u redovima Željezničara još je jednom potvrdio da bi mogao biti istinsko pojačanje.


U nastavku je prilika bilo na obje strane, ali sve do 89. minute rezultat je ostao onaj iz 28. minute susreta. Minutu prija kraja utakmice nekadašnji fudbaler Željezničara Dženis Beganović smanjio na 2:1 nakon što je bio siguran izvođač najstrožije kazne.


Konačnih 3:1 postavio je Luka Miletić u posljednjim trenucima utakmice, pa su Plavi tako pripreme za novu sezonu okončali bez poraza uz šest pobjeda i jedan remi.

{$galerijaFotografija}

25252130-339B-4E51-AAC0-2B4255085A7B.jpeg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.