open-navfaktor-logo
search
Negativni rekord
Željezničar u Premijer ligi nikad nije doživio ovakvo poniženje
Željezničar je danas u Krupi na Vrbasu poražen sa 2:1 u 18. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine
24.11.2018. u 15:11
get url
text

Kriza kluba sa Grbavice je nastavljena, a teren u Krupi na Vrbasu ponovo se ispostavio kao itekako nezgodan za igrače tima iz Zvorničke 27. Fudbaleri Željezničara upisali su četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Navijači kluba sa Grbavice pamte mnogo gora izdanja svog tima. Sjećaju se sezona u kojoj su znali krenuti na gostovanje, a znati da nema ništa od pobjede. Nekada je i pogodak u gostima bio dovoljan razloga za radost najvatrenijim pristalicama Plavih. Bila su to neka druga, teža vremena. Ipak, ni u tim sezonama i teškim vremenima, kojih se ne sjećaju rada, kada je Željezničar do pretposljednjeg kola strijepio za opstanak u fudbalskoj eliti, nikada se nije desilo da je klub iz Doline ćupova doživio četiri uzastopna poraza u najjačem fudbalskom rangu naše zemlje otkada ono nosi naziv Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Aktuelna uprava napravila je neke sjajne stvari po pitanju infrastrukture, klub nikada nije bio uređeniji, ali ostat će upamćena kao ona u čijem mandatu je ekipa ostvarila negativni rekord po broju vezanih poraza u PLBiH. 

Da stvar bude gora, tri od četiri vezana ekipi Milomira Odovića nanijela su tri tima sa dna tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.