open-navfaktor-logo
search
Plavi u izolaciji
Željezničar se zahvalio Nenadiću, Čerkezu i Ajdinoviću
Fudbaleri, stručni štab i ostali članovi delegacije FK Željezničar doputovali su sinoć u Sarajevo i svi su smješteni u izolaciju u svoje domove.
28.08.2020. u 11:08
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbaleri Željezničara ušli u BiH, idu u izolaciju, pa na nova testiranja

Svima u delegaciji Plavih izdata su rješenja Federalne uprave za inspekcijske poslove prema kojem će narednih 14 dana ili do negativnog PCR testa, boraviti u izolaciji. Sa Grbavici su najavili da će svi članovi delegacije u ponedjeljak obaviti nova testiranja.

- FK Željezničar je u ponedjeljak testirao sve planirane putnike za Izrael, a testovi su pokazali šest pozitivnih igrača koji su odmah stavljeni u izolaciju. Plavi su u utorak otputovali u Izrael gdje je Ministarstvo zdravstva u srijedu ujutru još jednom obavilo testiranja svih članova delegacije kluba. Testovi su pokazali da je još pet članova pozitivno na COVID-19. Odlukom Ministarstva utakmica protiv domaćeg Maccabija je odgođena, a naša ekipa je vraćena u Sarajevo - saopćeno je iz Želje.

Iz tabora trenutnog lidera na premijerligaškoj tabeli naglašavaju da će konačnu odluku u vezi s utakmicom prvog pretkola Evropske lige između Maccabija i Željezničara donijeti UEFA u narednih 48 sati. Navodno, Izraelci traže da se utakmica igra 9. septembra u Haifi, dok se Željo zalaže za neutralni teren. 

- Klub ističe zahvalnost Mariju Nenadiću, premijeru Kantona Sarajevu, Goranu Čerkezu, pomoćniku ministra zdravstva Federacije BiH i Adisu Ajdinoviću, direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove, na saradnji i kooperativnosti prilikom povratka u Bosnu i Hercegovinu - poručili su iz Željezničara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.