open-navfaktor-logo
search
Remi na Grbavici
Željezničar se oprostio od Ivice Osima, Radnik ispao iz PLBiH
Fudbaleri Željezničara i Radnika podijelili su bodove u posljednjem meču 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
16.05.2022. u 21:12
get url
text

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a ovaj meč bio je prilika da se Željo i navijači kluba oproste od Ivice Osima koji je preminuo 1. maja u Grazu, a sahranjen je u subotu na Barama.

Igrači oba tima na teren su izašli u majicama sa slikom Ivice Osima, a najvatreniji navijači, popularni Manijaci, realizizovali su spektakularnu koreografiju sa fotografijom legendarnog Švabe.

Istovremeno su navijači na ostalim tribinama podigli kartone s Osimovim likom u čast najveće legende kluba sa Grbavice i bh. fudbala.

Prije utakmice stadionom je nadlijetao avion koji je nosio poruku da "legende žive u srcima". O životu i djelu Ivice Osima su tokom pauze na poluvremenu govorili voditeljica Emela Burdžović i glumac Ermin Sijamija, koji su pročitali tekst o popularnom Švabi kojeg je pripremio Almir Bašović, dramaturg i profesor na Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

{$galerijaFotografija}

U takvoj atmosferi izabranici trenera Edisa Mulalića držali su konce igre u svojim rukama većim dijelom utakmice. Domaći su poveli u 11. minuti golom Sedada Subašića. U finišu prvog dijela bilježimo nekoliko prilika za domaće. Gledali smo duele dvojice Hodžića - napadača domaćih Armina i golmana gostiju Sameda, a uspješniji je bio čuvar mreže Bijeljinaca.

Veliku priliku za Želju u 70. minuti je zapucao Vučenović, koji je bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom, ali je Hodžić odbranio njegov pokušaj.

I kako to biva u fudbalu, nakom promašaja, uslijedila je kazna, a rezervista Handžić je pogodio za 1:1. 

Domaći su mogli do pobjede u 93. minuti kada je Hodžić odbranio pokušaj Bekića sa ivice šesnestaerca. Slobodnjaku je prethodio crveni karton koji je dobio Batar nakon što je srušio Beću. 

Radnik je ovim remijem ostao i bez teoretske šanse da sačuva premijerligaški status. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0J4A0088.JPG
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.