Plavi se nalaze u lošoj formi. Izabranici Nermina Bašića su u nizu od četiri uzastopna poraza. Tome treba dodati i poraz od prije nekoliko dana od Slobode, čime je tim iz Grbavice ispao iz Kupa BiH.

Široki Brijeg je treći sa 16 bodova, a u prošlom kolu je doživio prvi poraz ove sezone.

- Zaista imamo nevjerovatan mjesec iza sebe, pun turbulencija i u jako teškom smo stanju, kako ekipa tako i svi u klubu, a tako i naši navijači, svi smo razočarani. Posljednje tri gostujuće utakmice, tri poraza, a ukupno pet. Ja se nadam da je ovo ponovo neka sinergija između terena i tribina, da će se desiti da naša Grbavica prevaziđe ovu krizu i da ćemo uploviti u neke mirnije vode - rekao je Bašić.

- Nismo se predali, motivisani smo da preokrenemo ovaj niz. Određeni igrači su izgubili samopouzdanje i vidi se to na terenu na utakmicama. Činimo sve u klubu da to bude bolje, ja se nadam zaista da će povratak na Grbavicu s našim navijačima pomoći i da ćemo uspjeti izaći iz ove velike krize - dodao je trener Plavih.

Duel je najavio i Marijan Budimir, trener Širokog Brijega.

- Željezničar je klub u kojem su navijači pokretačka snaga. Oni su u lošoj seriji rezultata, ali ne i igre. Od tih pet poraza koje su imali, izgubili su četiri pred sam kraj susreta. Vole se nadigravati i igrati otvoren fudbal, očekuje nas lijepa atmosfera, puno ljudi na stadionu i dobar travnjak.

Dobro ćemo analizirati našeg protivnika i pripremiti se, a ja se nadam dobroj utakmici s naše strane i pozitivnom ishodu na kraju - kazao je Budimir.