open-navfaktor-logo
search
Gostuju Veležu
Željezničar otputovao u Hercegovinu, dobra vijest za sve navijače Plavih
Fudbaleri Željezničara sutra će u susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s domaćim Veležom, a ekipa Plavih danas je otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do subotnjeg derbija.
23.10.2020. u 13:45
get url
text

Na startu ove sezone izabranici Amara Osima su u prvom kolu na Grbavici savladali Rođene sa 3:0, ali sasvim sigurno u subotu je na rasporedu mnogo teži zadatak za fudbalere tim iz Doline ćupova.

Željezničar je u srijedu u osmini finala Kupa BiH elliminisao Goražde (3:0), jučer su igrači obavili trening na Grbavici, a danas je ekipa otputovala u Međugorje, u Sport Centar Circle gdje će boraviti i obavljati treninge do sutrašnje utakmice.

- Utakmice između dva tima uglavnom budu lijepe, tako da nema razloga da odstupimo od te neke fine prakse, pogotovo što ćemo prvi put igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima, koji je pravi fudbalski stadion, pogotovo s ovom tribinom iza gola. Naravno, falit će publika zbog koje se igra, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta i puna naboja, a nadam se i kvaliteta - kazao je Osim, a zatim i obrazložio svoja očekivanja:

- Obje ekipe u svojim redovima imaju dovoljno dobrih pojedinaca i obje ekipe imaju i dobro razvijen stil igre da bi se mogao očekivati i određeni kvalitet, no vidjet ćemo ko će se bolje snaći u toj napetoj utakmici.

Dobra vijest za sve navijače Plavih je da šef struke Amar Osim na raspolaganju ima sve fudbalere.

- Nama je bitno da nam se priključilo par igrača na koje nismo mogli računati, ali čisto sumnjam da ćemo ih moći koristiti u punom kapacitetu. Kada to kažem, mislim od početka u utakmicama kao što je ova i ona koja nas očekuje iduće subote, ali se iskreno nadamo da će u narednim sedmicama moći da konkurišu. To bi nas popravilo dramatično. Definitvo je bolje imati 17-18 igrača da konkurišu utakmicu nego 11-12 - naglasio je strateg Plavih.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom od 17 sati uz direktan prijenos na kanalima MojaTV i MojaWebTV. Pravdu na derbiju će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.