open-navfaktor-logo
search
Dan kasnije
Željezničar okončao pripreme u turskom Beleku i stigao u Sarajevo
Ekipa Željezničara okončala je pripreme u turskom Beleku, te je danas u poslijepodnevnim satima stigla u Sarajevo, gdje će trenirati u narednim danima.
12.02.2020. u 17:49
get url
text

Izabranici Amara Osim jučer su trebali stići u Sarajevo, ali je let iz Istanbula za Sarajevo prolongiran za danas. 

Željezničar je sa pripremama za narednu polusezonu krenuo 15. januara ove godine. Plavi su nekoliko dana radili u Sarajevu, a potom boravili 12 dana u Međugorju gdje su odigrali tri pripremne utakmice. Savladali su Rudeš (2:1), remizirali sa Širokim Brijegom (1:1) i ubilježili poraz od Veleža (2:1).

Žestok ritam Željo je nastavio i u Turskoj gdje su naporno radili od 31. januara do jučer. Plavi su imali četiri teške provjere, poraz od Olimpije (6:3), remije sa Akhmatom (2:2) i Proleterom (1:1), te na kraju poraz od Zorye (4:0).

- Ekipa s Grbavice stigla je danas u glavni grad naše države gdje će trenirati narednih nekoliko dana, a potom u subotu u sklopu generalne probe za nastavak Premijer lige BiH odmjeriti snage sa Zrinjskim. Susret će se igrati u Međugorju - saopćeno je iz FK Željezničar.

Premijer liga BiH nastavlja se 22. februara kada Željo gostuje u Bijeljini kod Radnika. Sedam dana poslije Plave će ugostiti Zvijezda 09, a prvu domaću utakmicu u ovoj godini Željo će odigrati 8. marta protiv Tuzle City. U međuvremenu, 4. marta, na rasporedu je susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca u Banjaluci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.