open-navfaktor-logo
search
Lider stiže na Grbavicu
Željezničar obavio posljednji trening pred meč s Borcem, Sliškovića ni sutra neće biti na klupi Plavih
Fudbaleri Željezničara sutra će u meču 31. kola Premijer lige BiH dočekati banjalučki Borac, a ekipa Plavih obavila je danas posljednji trening pred sutrašnji duel.
15.05.2021. u 18:52
get url
text

Nakom remija u prošlom kolu protiv Veleža u Mostaru, Želju očekuje još jedan težak zadatak u želji da ostvari prvu pobjedu u ovoj polusezoni. Na Grbavicu stiže prvoplasirani Borac koji je proteklom kolu na domaćem terenu savladao Zrinjski sa 2:1.

Sutrašnju utakmicu će propustiti Luka Juričić zbog tri žuta kartona, a na klupi tima sa Grbavici ponovo, zbog porodičnih problema, neće biti Blaža Sliškovića. Baš kao i u susretu protiv Veleža njegovo mjesto će zauzeti Almir Memić.

- U svakom slučaju, čeka nas jedna interesantna utakmica u koju ulazimo rasterećeni. Nemamo šta izgubiti, ali ni nešto previše dobiti. Sav pritisak je na Borcu, koji se bori za titulu i kojem je potrebna pobjeda. Mi ćemo učiniti sve da im pomrsimo te račune i da osvojimo prva tri boda u ovoj polusezoni. U Mostaru smo pokazali da možemo. Uz jedan optimalan odnos prema obavezama, prema igri povoljan rezultat neće izostati - kazao je Bakir Šerbo, trener u stručnom štabu Željezničara.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati uz direktan prijenos na Areni Sport. Glavni sudija na meču je Elvis Mujić, a pomoćnici su Stefan Tešanović i Sreten Udovičić. Četvrti sudija je Sabrija Topalović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.