open-navfaktor-logo
search
Zaostali meč 6. kola
Željezničar na Grbavici dočekuje Zrinjski, oba tima žele iskupljenje za posljednje rezultate
Fudbaleri Željezničara danas u zaostalom susretu šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuju sastav Zrinjskog.
28.10.2020. u 09:08
get url
text

U meč, koji je prvobitno odgođen zbog obaveza oba tima u kvalifikacija za Evropsku ligu, oba tima ulaze nakon što u 12. kolu domaćeg šampionata nisu uspjela ostvariti pobjede.

Ekipa sa Grbavice remizirala je u gostima kod Veleža (1:1), dok je Zrinjski pretrpio težak poraz na gostovanju kod Olimpika, a Vukovi su slavili s 3:0.

VEZANI TEKST - Osim pred duel sa Zrinjskim: Imat ćemo velikih problema ako ne budemo sto posto spremni

Dueli s Plemićima nikada ne spadaju u red laganih, kakvih u posljednje vrijeme i nije bilo mnogo za izabranike Amara Osima.

- Ako su u dobrom danu, možemo imati velikih problema, što je na svojoj koži nedavno osjetio Tuzla City. Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo "igrali" u Mostaru, a imali smo uvjete da puno bolje to odradimo - kazao je Amar Osim, trener trenutno trećeplasiranog tima PLBiH, te dodao:

- Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo šta uraditi.

Susret na stadionu Grbavica počinje u 16.30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport, a pravdu na ovom meču dijelit će Elvis Mujić iz Banovića. Pomoćnici će mu biti Mirza Demir i Goran Dujak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.