open-navfaktor-logo
search
Prozivka u Mostaru
Željeli ga Sarajevo i Željo: Hadžić objasnio zašto se odlučio za Zrinjski
Osim Govedarice i Hadžića, redove mostarskog kluba pojačali su Tomislav Barišić i Nigerijac Anoruo Jude Uche 
13.06.2019. u 13:32
get url
text

Prozivkom koju je danas obavio novi trener Zrinjskog Hari Vukas zvanično su počele pripreme mostarskog kluba za novu sezonu u kojoj ga osim domaćih takmičenja očekuje i nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Plemići su ovoga ljeta doveli nekoliko provjerenih premijerligaških igrača kao što su Irfan Hadžić i Miljan Govedarica, koji su Semberiju zamijenili Hercegovinom.

- Drago mi je što sam dio ove ekipe i želim da pomognem klubu da ostvari dobre rezultate kako u Evropi, tako i u domaćim takmičenjima. Na meni je da treniram i da se nametnem stručnom štabu i pokušam izboriti svoje mjesto u prvih 11 - kazao je Govedarica, koji je u prošloj sezoni igrao za Zvijezdu 09.

Irfan Hadžić, bivši napdač Radnika, bio je na meti Sarajeva i Željezničara, no na kraju se odlučio za Zrinjski.

- Drago mi je što sam u Zrinjskom i to je za mene stepenica više u karijeri. Klub se svake godine bori za prvo mjesto i svakom igraču je san igrati ovdje - naglasio je Hadžić.

Osim Govedarice i Hadžića redove mostarskog kluba pojačali su Tomislav Barišić, koji je stigao iz drugog tima zagrebačkog Dinama, dok je 19-godišnji Nigerijac Anoruo Jude Uche došao iz opuzenskog Neretvanca.

Na prozivci, kojoj je prisustvovao i bivši trener Blaž Slišković, Vukasu su se javili: Ivan Brkić, Vasilije Kolak, Antonio Soldo, Bruno Šutalo, Slobodan Jakovljević, Ivor Krešić, Tomislav Barbarić, Nikola Rodin, Igor Savić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Renato Gojković, Frane Čirjak, Advan Kadušić, Josip Rugašević, Ivan Šetka, Pero Stojkić, Marko Bencun, Staniša Mandić, Amer Bekić, Kristijan Stanić, Anđelo Bevanda, Ivan Čurjurić, te novi igrači Irfan Hadžić, Antonio Vidović, Miljan Govedarica, Tomislav Barišić i Anoruo Jude Uche.

Prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu Zrinjski će održati večeras od 18.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.