open-navfaktor-logo
search
Dermatolozi ističu
Želite besprijekoran ten: Ovo voće koži vraća sjaj
Poznato je da voće i povrće veoma povoljno utječu na naš organizam i zdravlje, ali u velikoj mjeri mogu doprinijeti i našem izgledu, pogotovo kada je koža lica u pitanju.
20.06.2021. u 20:26
get url
text

Tako postoje određene namirnice koje mogu poboljšati izgled i zdravlje kože lica, a među njima se u prvom planu nalazi razno voće.

Ukoliko želite lijepu, njegovanu, blistavu kožu i besprijekoran ten potrebno je, ističu dermatolozi, redovno jesti ovo voće:

Banane

Banane su jedan od najboljih prirodnih izvora kalija za naš organizam. Upravo je ovaj sastojak od krucijalnog značaja za održavanje ravnoteže hidratantnosti kože koja je veoma važna za sjajan izgled lica.

Lubenica

Jedan od omiljenih plodova ljeta je svakako lubenica. Zahvaljujući tome što je njen sadržaj 90 posto voda – redovnim konzumiranjem lubenice možete biti sigurni da će vaša koža biti hidrirana iznutra, što se spolja itekako može primijetiti.

Ananas

Ananas sadrži visok nivo enzima bromelin koji smiruje upaljenu kožu, zbog čega se često koristi i kao lijek.

Borovnica

U narodu poznata kao plavi dijamant, borovnica je nosilac zdravih tvari i veoma je vrijedna. Sadrži visok nivo vitamina A i C i odlična je kao antioksidans, što pomaže da koža izgleda sjajno.

Jabuka

Zahvaljujući tome što sadrži visok postotak kolagena, jabuka održava kožu elastičnom.

Jagode

Jagode su jedno od omiljenog voća mnogih upravo zbog slatkog ukusa, a osim što su odlične za jelo – veoma su dobre i za kožu lica jer sadrže kiseline koje se bore protiv UV zračenja i smanjuju bore.

Kivi

Poznato je da kivi sadrži visok nivo vitamina C zbog čega je veoma efikasan u održavanju imunološkog sistema jakim, a koži daje sjaj i blistav ten.

Nar

Kao i borovnica, i nar se smatra superhranom jer sadrži moćne sastojke koji sprečavaju starenje i regeneriraju ćelije.

Trešnje

Sadrže veliku koncentraciju antioksidansa – kao ni jedno drugo voće, čime uspješno usporavaju proces starenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.