Želimir Altarac-Čičak rođen je 1947. godine u Sarajevu. Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske muzičke scene, pionir DJ-stva, urednik i voditelj popularnih radijskih i TV emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, te inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Gradsko vijeće Sarajeva će razmatrati i Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2021.godinu, a koji iznosi 16.071.784 KM. Na istoj sjednici bit će razmatran i Nacrt odluke o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu. Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva.

Za sjednicu je pripremljen i Izvještaj o primjeni Odluke o upotrebi grba, imena i isticanju zastave Grada Sarajeva, kao i Nacrt programa podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2021. godinu.

Kako je iz Gradskog vijeća najavljeno, pred vijećnicima je i nekoliko informacija i to o radu i poslovanju JP "Olimpijski bazen Otoka", JU "Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo"/"Gradski muzeji", te i Informacija o saradnji i odnosima organa Grada Sarajeva s vjerskim zajednicama i crkvama, saopćeno je iz GV Grada Sarajeva.