open-navfaktor-logo
search
Telefonski razgovor
Zelenski zahvalio Erdoganu: Narod Ukrajine nikada vam ovo neće zaboraviti!
Zahvaljujem svom prijatelju, gospodinu predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu i turskom narodu na njihovoj snažnoj podršci, napisao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
26.02.2022. u 15:01
get url
text

- Zabrana prolaska ruskih ratnih brodova u Crno more i značajna vojna i humanitarna pomoć Ukrajini danas su iznimno važni. Narod Ukrajine nikada vam ovo neće zaboraviti - napisao je Zelenski nakon razgovora sa Erdoganom.

 

U saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je kako su Erdogan i Zelenski razgovarali o napadu Rusije na Ukrajinu i najnovijim zbivanjima na tom planu.

VEZANI TEKST - Ukrajinski ambasador tražio da Turska zatvori moreuze Dardanele i Bosfor za ruske snage

Erdogan je tokom razgovora izrazio saučešće građane Ukrajine koji su izgubili živote u ruskom napadu te poželio brz oporavak ranjenima.

Erdogan je poručio kako se trude da se primirje proglasi što je prije moguće kako Ukrajina ne bi trpjela daljnju štetu i kako bi se spriječio daljni gubitak života.

Ukrajinski ambasador u Ankari Vasil Bodnar u četvrtak je zatražio od Turske da zatvori moreuze Dardanele i Bosfor za ruske snage.

Za sada zvanični turski izvori nisu potvrdili da su ovi moreuzi zatvoreni za ruske brodove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.