open-navfaktor-logo
search
Odustati od ruske nafte
Zelenski: Rusija je zauvijek izgubila Ukrajinu, gubi i svijet i nigdje nije prihvaćena
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija zauvijek izgubila Ukrajinu i da gubi cijeli svijet, tako da više nigdje nije prihvaćena.
16.04.2022. u 10:43
get url
text

Zelenski je u videoporuci na svom nalogu na Telegramu istakao da ruska vojska izvodi terorističke akcije protiv civila u ukrajinskim regijama Zaporožje i Herson.

- Okupatori misle da će im olakšati kontrolu nad regionom to što napadaju svakog ko ima veze sa ukrajinskom vojskom ili državnom institucijama. Oni prave veliku grešku i varaju se - poručio je Zelenski.

Ističući da ukrajinski narod ne shvata Rusiju ozbiljno, Zelenski je rekao da je Rusija zauvijek izgubila Ukrajinu i da gubi i cijeli svijet, tako da više nigdje nije prihvaćena.

Ukazujući na važnost uspostavljanja mira u Ukrajini, Zelenski je naglasio da ukrajinska vojska u tom pogledu uspješno ispunjava svoj zadatak.

On je dalje naveo da je od okupacije u Ukrajini spašeno 918 naselja te je rekao da ukrajinske snage daju sve od sebe kako bi spasile civile u Mariupolju.

- Uvode se sankcije Rusiji. Međutim, to nije dovoljno da se zaustavi ruska vojna mašina. Buduće sankcije Rusiji trebale bi uključiti i odustajanje od ruske nafte. Svijet mora donijeti odluku da novac dat za rusku energiju ugrožava demokratiju - poručio je Zelenski.

Ističući da treba potpuno blokirati i finansijski sistem Rusije, Zelenski je rekao da bi to moglo da okonča rat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.