open-navfaktor-logo
search
Ukrajina
Zelenski dao intervju za CNN iz bunkera u Kijevu, pozvao Bidena da prenese snažnu poruku
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je američkog predsjednika Joea Bidena da da snažnu i korisnu poruku o ruskoj invaziji na Ukrajinu u svom govoru o stanju Unije u utorak. On je ovo kazao u ekskluzivnom intervjuu za CNN i Reuters koji je dao iz bunkera u Kijevu u kojem je on predvodi odgovor svoje vojske.
01.03.2022. u 18:51
get url
text

- Vrlo je ozbiljno... Nisam u filmu - rekao je Zelenski, bivši glumac, za CNN.

- Nisam ikona, mislim da je Ukrajina ikona... Ukrajina je srce Evrope, a sada mislim da Evropa vidi da je Ukrajina nešto posebno za ovaj svijet. Zato [svijet] ne može izgubiti ovo nešto posebno - kazao je.

Zelenski je ranije rekao da je on meta broj jedan za ruske snage, ali je odlučio da ostane u glavnom gradu zemlje. On je razgovarao o razgovorima ukrajinskih i ruskih zvaničnika u Bjelorusiji.

- Odlučili su da počnu da pričaju o situaciji. A ja sam želio — zaista sam želio — i pozivao sam ih, morate, prije svega, da svi prestanu da se svađaju i da odu do te tačke odakle je počelo… , pet, šest — danas, prije šest dana. Mislim da postoje glavne stvari koje možete da uradite, a to je veoma važan momenat. Ako ćete uraditi ove i ako je ta strana spremna, to znači da su spremni za mir. Ako oni nisu spremni, to znači da vi samo, znate, samo... gubite vrijeme - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.