open-navfaktor-logo
search
Reagovanje
Zelene beretke: Damir Nikšić nas vrijeđa, treba ga isključiti iz svih komisija
Udruženje Bosnae-Zelene beretke traži od kantonalnih vlasti i Skupštine da "Damira Nikšića isključe iz svih komisija kao i da izabrani zastupnici i članovi ne prisustvuju komisijama u kojima je dotični zastupnik"
13.06.2019. u 15:24
get url
text

Udruženje Bosnae-Zelene beretke osudilo je istup kantonalnog zastupnika Damira Nikšiča koji je, kako navode, "vrlo drsko i bezobrazno nazvao brigadnog generala Ismeta Hadžiča, narodnog heroja nosioca najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, bošnjačkim fašistom".

- Ovako ponašanje jednog kantonalnog zastupnika nas organizatore otpora agresiji na RBiH strašno vrijeđa jer heroja odbrane nazvati "fašistom" kao i mijenjanje naziva ulice također heroja Nusreta Šišića-Dede je udar na dostojanstvo odbrane i časti svih branioca RBiH – navode iz Udruženja.

- Dotični zastupnik iako je bio punoljetan u početku agresije na RBiH, pobjegao je i ostavio na milost i nemilost srbo-četničkom agresoru svoju porodicu, prijatelje i državu. O moralu dotičnog ne želimo ni polemisati već tražimo od Izborne komisije da se uvede kao jedan od uvjeta, da bi se neko mogao kandidovati za bilo koji nivo izbora, dostavi ljekarsko uvjerenje da je isti psiho-fizički sposoban – dodaje se u saopćenju.

Udruženje Bosnae-Zelene beretke traži od kantonalnih vlasti i Skupštine da "Damira Nikšića isključe iz svih komisija kao i da izabrani zastupnici i članovi ne prisustvuju komisijama u kojima je dotični zastupnik".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.