open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zdunić u 90. minuti spasio Želju od poraza u derbiju sedmog kola
Derbi sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slobode završen je podjelom bodova (1:1).
29.08.2021. u 22:54
get url
text

Prvi ozbiljniji udarac ka golu gostiju uputio je Nedim Mekić u trećoj minuti, no lopta je nakon šuta veznjaka Željezničara otišla pored gola. Tri minute kasnije Sloboda je uzvratila preko Josipa Balića, ali ni u njegovom udarcu sa nekih 18 metara nije bilo dovoljno preciznosti.

U 14. minuti Mustafa Mujezinović je silovito šutirao iz velike udaljenosti ali je sjajna parada Semira Bukvića spriječila eurogol domaće tima.

{$galerijaFotografija}

Domaći sastav itekako je poremetila povreda prvog napadača Luke Juričića, za kojeg na Grbavici baš i nemaju adekvatnu zamjenu. Priliku umjesto hrvatskog internacionalca od 41. minute dobio je njegov zemljak Bruno Zdunić.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICA / Posušje - Zrinjski 0:0, Borac - Radnik 4:3, Željezničar - Sloboda 1:1

Finiš prvog dijela obilježile su dvije dobre prilike za goste. Golman Plavih Josip Bender prvo je odbranio šut Eldara Mehmedovića, da bi odbijenu loptu preko gola Željezničara je poslao Saša Maksimović, pa je prvo poluvrijeme okončano bez golova.

U nastavku prvu priliku koju vrijedi izdvojiti imao je Dženis Beganović u 58. minuti. Lopta je do igrača koji je ponikao na Grbavici došla poslije jedne loše reakcije golmana Željezničara, ali je fudbaler Slobode šutirao pored gola, kao da nije očekivao da će domaći čuvar promašiti loptu prilikom izlaska na centaršut.

Gosti su u prednost stigli u 79. minuti. Iskusni Said Husejinović preciznim udarcem sa nekih 25 metara pogodio je mrežu Plavih samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Sve do 90. minute gosti iz Tuzle su imali prednost, a onda je Zdunić u mrežu pospremio loptu koju je Bukvić prethodno odbio poslije šuta Samira Bekrića, koji je dobio priliku u finišu utakmice.

Mogao je Bekrić biti i heroj domaćeg sastava, ali je njegov šut iz slobodnog udarca u petoj minuti sudijske nadoknade otišao pored gola.

Podjela bodova, s obzirom na prikazano, možda je i najrealniji rezultat.

Nakon reprezentativne pauze Želju očekuje gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega, dok će Sloboda biti domaćin Borcu. 

20210829194522_0J4A5656.JPG
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.