- Još nema nikakvih pomaka. Naši menadžmenti jučer su bili na sastanku u Poreznoj upravi u Mostaru gdje im je rečeno kako se radi na tome da se napravi neki sporazum koji će ići prema Poreznoj upravi Federacije BiH i da će se navodno to riješiti na federalnom nivou, ali po nama, sindikatima to je samo i dalje produžavanje agonije - istakao je Jazvin.

Ako se u roku od pet do sedam dana ne dođe do nekog rješenja Jazvin je najavio kako će uslijediti ili štrajk glađu ili blokada saobraćajnice M-17 ili blokada institucija.

- Ove godine nisu nam isplaćene dvije plaće, a od ranije također još dvije, dakle ovo će biti ukupno četvrta plaća koju će zdravstveni radnici izgubiti. Sada svakako idu novogodišnji praznici, kantonalne institucije neće raditi tako da se može dogoditi da ne primimo još jednu plaću, odnosno da prije januara 2022. godine ne dobijemo ni jednu plaću. Hoćemo li štrajkati glađu ili nešto drugo, odlučit ćemo na Predsjedništvu sindikata - kazao je Jazvin.

Podsjećamo kako su zdravstveni radnici iz Konjica 3. decembra na sat i po blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic zbog čega kasni isplata njihovih plaća.