Umrlo je još pet osoba u posljednja 24 sata. Rаdi sе о muškаrcimа srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi iz Tеslićа, Biјеljinе (dviје оsоbе), Ugljеvikа i Bаnje Lukе.

- Sada smo prešli brojku od 15.000 potvrđenih slučajeva od početka epidemije, a imamo 337 smrtnih slučajeva do sada - poručili su danas iz Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Prеmа mјеstu prеbivаlištа, 172 оsоbе su iz Bаnje Lukе, 92 iz Biјеljinе, pо 33 iz Bosanske Grаdiškе i Zvоrnikа, 30 iz Lаktаšа, 25 iz Srpcа, 22 iz Fоčе, pо 21 iz Bosanske Dubicе i Tеslićа, 20 iz Pаlа, 17 iz Dоbоја, pо 14 iz Bosanskog Nоvоg , 13 iz Ugljеvikа, pо 11 iz Dеrvеntе i Sоkоcа...

Hospitalizovano je trenutno 498 ljudi.

- Nikada do sada nismo imali toliko hospitalizovanih. Samo u UKC-u RS-a je povećan broj za 22 u posljednja 24 sata, odnosno za ukupno 56 novih pacijenata u svim bolnicama - istaknuto je iz Instituta.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković kazao je da se epidemiološka situacija pogoršava iz dana u dan.

- Sve laboratorije su povećale broj testiranja. Zabrinjava procenat pozitivnih. Mi samo još jednom možemo apelovati na sve građane da se pridržavaju mjera. Maska vas najbolje štiti i tako se najbolje možemo zaštiti u ovom trenutku. Raste i broj umrlih. Ne postoji osoba koja se ne može zaraziti niti se može napraviti procjena kako će da prođe kroz zarazu - rekao je Zeljković.