open-navfaktor-logo
search
Komšije i koronavirus
Zdravlje je najvažnije: Odgođena još jedna utakmica fudbalskog prvenstva Hrvatske
Od pet utakmica devetog kola prvenstva Hrvatske, ovog vikenda odigrat će se samo dvije nakon što je, zbog bujanja zaraze korona virusom u Osijeku, odgođena njihova utakmica kod Istre 1961.
22.10.2020. u 17:31
get url
text

Korona je ovih dana ušla u HNL i počela remetiti raspored prvenstva. Nakon utakmica Osijek - Lokomotiva, te Lokomotiva - Hajduk zbog zaraze igrača zagrebačkog tima, kao i Gorica - Rijeka zbog pozitivnih na COVID-19 u sastavu Gorice, u četvrtak je buknula zaraza i u ekipi Osijeka.

Pozitivna su na testu bila čak sedmorica, što znači da se i njihov meč protiv Istre 1961, koji se trebao igrati u subotu od 15 sati na Aldo Drosini, odgađa.

VEZANI TEKST - Potvrđeno sa Pecare: Protiv Sarajeva nastupilo šest igrača pozitivnih na COVID-19!

- Kako bi se izbjeglo daljnje moguće širenje zaraze neophodno je utakmicu odgoditi dok nadležni epidemiolozi ne donesu rješenje o daljnjem postupanju. Svim Bijelo-plavima želimo brz oporavak - saopćili su iz Osijeka.

Za razliku od Hrvatske, u BiH vrijede druga pravila. Odgovorim u FSBiH, u ovom trenutku ne odgovaraju nikakve odgode utakmice, a o privremenom prekidu da i ne pričamo.

A odgovorni su isti oni koji su u maju prekinuli prošlu sezonu, "brinuli o zdravlju fudbalera", te proglasili prvaka, ekipe koje ispadaju i koje će igtrati u Evropi, iako se fudbal tada igrao u većem dijelu Satrog kontinenta...

Sada je u FSBiH situacija drugačija, a i u ovom slučaju pokazujemo kako smo "kontra cijelog svijeta". 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.