Zdravlje iz prirode: Od štitnjače sve kreće, očistite je od toksina na brz i zdrav način

objavljeno: 20.06.2018. u 09:40

Štitnjača je žlijezda leptirastog oblika u vratu, može imati dramatičan utjecaj na brojne tjelesne funkcije. Kada štitna žlijezda je funkcionira na pravilan način, lako može doći do većih i ozbiljnijih problema.

Štitnjača se nalazi ispod grkljana i proizvodi hormone štitnjače koji reguliraju, između ostalog, tjelesnu temperaturu, metabolizam i rad srca. Stvari se mogu pogoršati kada štitnjača radi premalo ili previše.

Ponudit ćemo vam recept za nevjerovatan prirodni napitak, koji će štitnjaču očistiti od toksina i poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

Tajna ljekovitosti napitka za štitnjaču

Brusnica Odličan izvor joda, koji je esencijalan za zdravlje štitnjače, a ove bobice ga sadrže i predstavljaju jedan od najboljih prirodnih izvora. Adekvatan unos joda pomaže detoksikaciju tijela, regulira metabolizam, rast i razvoj.

Đumbir Zauzima posebno mjesto u mnogim kuhinjama zbog specifične arome i oštrog, pikantnog i oporog okusa, koji ga odvaja od drugih začina, ali i zbog ljekovitih svojstava.

Hiljadama godina se koristi kao začin i lijek, pa sve do danas. Sadrži hranjive materije, pun je vitamina C, kalija, željeza, kalcija i magnezija.

Svježi đumbir pomaže da se smanji visok holesterol. Istovremeno, smanjuje nadutost želuca.

Pozitivno utječe na obnavljanje crijevne flore, ima laksativni efekat. Jake glavobolje i migrene mogu se ublažiti konzumiranjem nekoliko tankih kriški svježeg đumbira.

Magnezij iz đumbira se pokazao ključnim u kontroliranju bolesti štitne žlijezde. Uz to djeluje i antiupalno, što pomaže u sprečavanju upalnih procesa vezanih uz hipotireoidizam.

Cimet Antioksidansi iz cimeta stabiliziraju razinu šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljikohidratima, ne potičući pritom pretjerano lučenje inzulina, što je važan faktor uspješnog mršavljenja.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg holesterola. On također pomaže kod loše probave te utječe na smanjenje triglicerida. Višestruko je koristan lijek za štitnjaču.

Štitnjača sadrži ekstrakt, koji igra bitnu antiupalnu ulogu u induciranju ekspresija razine mRNA u područjima proinflamatornih citokina. Laički, medicinska primjena cimeta mogla bi imati veliku ulogu u terapiji usporenog rada štitnjače. Uz to, cimet djeluje antiupalno i smanjuje inzulinsku rezistenciju, koja je usko povezana s nastankom Gravesove bolesti.

Muškatni oraščić Prirodni je podizač raspoloženja i sedativ, te potiče metabolizam.

Narandžin sok Bogat je izvor C vitamina, koji je bitan za mnoge procese u tijelu. Sadrži idealan omjer fruktoze i glukoze, te minerale magnezij i kalij. Pozitivno djeluje na štitnjaču i povećava glukuronsku kiselinu, koja veže i eliminira toksine iz tijela te pomaže u ispravnoj funkciji hormona.

Limunov sok Vrijednog je nutritivnog sastava i ljekovit za niz bolesti. Pomaže detoksikaciju i jača imunitet.

Hipotireoidizam se dešava kada štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona. Ova bolest pogađa oba spola, ali najčešće žene iznad pedesete godine. Štitnjača regulira metabolizam, a niske razine hormona usporavaju tijelo, pa tako i brojne procese - od metabolizma do tjelesne temperature. Kada se ne liječi, može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba.

Imate li usporen rad štitnjače pijte svakodnevno ovaj napitak.

Ova hrana je bitna u izlječenju štitne žlijezde i održavanja u zdravom stanju:

Grah Grah je značajan izvor energije, što može biti korisno ako hipotireoza uzrokuje iscrpljenost. Grah sadrži bjelančevine, antioksidanse, složene ugljikohidrate i mnoštvo vitamina i minerala. Bogat je i vlaknima, što može biti korisno, ako patite od sporog varenja.

Riba Omega-3 masne kiseline čine masne ribe kao što su divlji losos, tuna ili srdela odličnima za ručak ili večeru.

Hipotireoza koja nije prikladno kontrolirana može povisiti razinu LDL-a, zvanog i loš holesterol, pa tako povećati rizik od bolesti srca. Poznato je da omega-3 ublažavaju upale, pomažu kod oslabljenog imuniteta, smanjuju rizik od srčanih bolesti. Riba je također dobar izvor selena, važnog za rad štitnjače.