Upotrijebite li zobene pahuljice umjesto brašna, ovaj kolač možete pretvoriti u cjelovit i zdrav prvi obrok u danu.
Potrebni sastojci: 3 breskve, 150 g zobenih pahuljica, 50 g brašna, 150 g maslaca. smeđi šećer ili drugi zaslađivač, vanilija šećer ili cimet, limunov sok.
Postupak pripreme:
Breskve nasjeckajte na komadiće, pa ih ubacite u posudu za pečenje. Dodajte im šećera po želji, a onda i ekstrakt vanilije ili prstohvat cimeta. Dodajte i sok polovine limuna.
Dobro pomiješajte, pa stavite dvije kašike vode.
U posebnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno i maslac koji ste nasjeckali na kockice. Dodati možete i kašičicu šećera.
Izradite rukama dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Pospite smjesu po breskvama i ubacite u rernu na 190 stepeni Celzijusa i pecite 20 minuta.
Ohladite i poslužite samostalno ili uz kuglu omiljenog sladoleda.