navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Zdrava varijanta popularnog jela: Jeste li probali vege burger sa cveklom

Prema tvrdnjama onih koji su ga probali, "krvavom" vege burgeru od ovog korjenastog povrća, teško je odoljeti

Objavljeno: 13.11.2018. u 09:15
get url
text
Popularni vege burger obiluje vitaminima
Popularni vege burger obiluje vitaminima

Jesen donosi svježu cveklu koja, u kombinaciji sa mrkvom, nudi kvalitetan nutritivni materijal za pripremu ukusnih jela. Uz različite sokove, smoothieje i supe, sve su popularnije sirove torte sa cveklom te različiti namazi, ali i hamburgeri.

Ali, prema tvrdnjama onih koji su ga probali, "krvavom" vege burgeru od ovog korjenastog povrća, teško je odoljeti.

Evo recepta:

Potrebno je: jedna manja glavica luka, dvije čehne bijelog luka, jedan veći krompir, tri mrkve, dvije cvekle, dva jaja, so i biber.

Postupak pripreme:

Nasjeckajte luk i dinstajte ga na ulju dok ne požuti i ne postane mekan. Dodajte protisnuti bijeli luk i dinstajte još dvije minute, pa sklonite s vatre. Naribajte krompir, mrkvu i cveklu u posebne posude. Ocijedite ih pomoću papirnih ručnika, a zatim ih pomiješajte zajedno s lukom, jajima i začinima.

U tavi zagrijte malo ulja, oblikujte kuglice, pa ih lagano spljoštite. Pržite na srednjoj vatri dok se na burgerima sa svake strane ne pojavi korica.
Smanjite temperaturu na ringli i pecite ih još tri, četiri minute sa svake strane.