open-navfaktor-logo
search
21 ili 23
Zbunjeni ugostitelji i policija u TK: Do kada traje ograničenje kretanja, čija naredba je preča
Odluka Vlade FBiH da jučer skrati policijski sat (ograničenje kretanja), odnosno da sa 21 bude pomjeren na 23 sata, zbunio je policiju, ali i ugostitelje u Tuzlanskom kantonu.
07.05.2021. u 11:48
get url
text
Jedan od tuzlanskih kafića
Jedan od tuzlanskih kafića

Vlada TK jučer nije zasjedala, pa nije donijela odluku kojom se potvrđuje ono što je odlučeno na entitetskom nivou. Kako saznajemo u Vladi TK, danas će biti održana vanredna sjednica i na njoj će biti zvanično potvrđeno da policijski sat traje od 23 do pet sati ujutro.

Mnogima nije jasno zašto je to uopće potrebno jer Krizni štab TK, odnosno Kantonalna vlada, na svakoj sjednici samo konstatiraju da "sve naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva ostaju na snazi do daljnjeg" i tako iz sedmice u sedmicu.

Kako saznajemo, policija je sinoć u centru Kalesije poslije 21 sata tražila od građana da napuste ljetne bašte.

U tuzlanskom naselju Stupine policija je nešto prije 21 sat upozoravala ugostitelje da moraju zatvoriti radnje, a obavijest da policijski sat nastupa u 21 dobili su i ugostitelji koji su zvali MUP i pitali šta da čine.

Međutim, u centru Tuzle sinoć oko 21.30 sati bašte kafića koji su ostali da rade bile su pune, kao i tuzlanski Korzo, a u tom dijelu grada policija nije reagirala. Neki kafići su još tokom jučerašnjeg dana putem društvenih mreža obavještavali svoje goste da će raditi duže.

Ko je u pravu i koje su mjere na snazi, mnogima nije jasno, ali to već večeras neće ni biti problem jer će sve riješiti jedna rečenica koja se ponavlja iz sedmice u sedmicu i kojom se potvrđuje da je Tuzlanski kanton dio FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.