open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog visokih temperatura tokom dana izbjegavajte vožnju na duže relacije
Zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraćaj se i dalje odvija naizmjenično jednom trakom
08.08.2019. u 07:52
get url
text

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 sati do jedan sat i 30 minuta, od dva do tri i 30 sati, i od četiri do pet sati i 30 minuta.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona. Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvojeni su magistralni putevi: Srbljani - Cazin, Olovo - Kladanj, Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Lanište - Ključ, te M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMK-a savjetuju izbjegavanje vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje preporučuju češće pauze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.