open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog visokih temperatura putovati u jutarnjim satima
Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva
13.06.2019. u 07:48
get url
text
Vrućine

Uvjeti za vožnju ovoga jutra su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba preporučuju putovanje u ranim jutarnjim, ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, danas od 08 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero -Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16 Bugojno - Kupres u tunelu Kupreška vrata danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu, zbog čega će vozila od 09 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica - Stup, zbog čega vozila od 07 do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.