open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Zbog visokih temperatura na snazi upozorenje, u pojedinim dijelovima Bosne moguća grmljavina
Zbog iznimno visokih dnevnih temperatura na području Hercegovine, te jugoistočne i istočne Bosne na snazi je narandžasto upozorenje, a u ostalim dijelovima Bosne žuto s tim da je to upozorenje za područje centralne i sjeveroistočne Bosne i usljed moguće grmljavine.
24.07.2022. u 08:25
get url
text

Tako se na području mostarske regije prognoziraju temperature oko 38 stepeni Celzijusa, a na području trebinjske, te višegradske i fočanske regije, osim u planinskim dijelovima, maksimalna temperatura zraka bit će od 33 do 37 stepeni Celzijusa. Istovremeno na višegradskom i fočanskom području najavljuje se i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

- Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na visoke temperature koje će dovesti do zdravstvenih rizika među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Slušajte i djelovati na savjet iz vlasti. Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa - poruka je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Istovremeno na području bihaćke, livanjske, tuzlanske i sarajevske regije očekuju se temperature oko 34 stepena Celzijusa. Za područje tuzlanske i sarajevske regije dodatno se najavljuje i mogućnost grmljavine.

- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće - poruka je FHMZ BiH.

Također, na području banjalučke i prijedorske regije očekuju se maksimalne temperature zraka od 30 do 34 stepena Celzijusa.


Inače, danas će nešto više oblačnosti biti na sjeverozapadu Bosne, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u Bosni sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab promjenljivog smjera.


Jutarnje temperature od 17 do 22, na jugu zemlje do 25, najviše dnevne temperature od 29 do 35, na jugu do 38 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 34 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.