open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Zbog visokih temperatura i grmljavinskog nevremena: Narandžasti meteoalarm u BiH
U mnogim područjima u Bosni i Hercegovini na snazi je narandžasto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika.
25.06.2021. u 08:44
get url
text

Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura zraka izdato je za područja Mostara, Sarajeva i Višegrada, dok je za Tuzlu upozorenje izdato zbog obilnih padavina i grmljavinskog nevremena.

U ostalom područjima BiH na snazi je žuto upozorenje zbog visokih temperatura zraka i grmljavinskog nevremena.

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Moguća je i pojava grada. Jače nevrijeme je najizglednije u sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 32 do 36 stepeni Celzijusa.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 stepeni.

U ponedjeljak vrijeme će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna 33 do 39 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.