open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Zbog ubistva i paljevine uhapšen Rade Drljača
Ugljenisani leš muškarca pronađen u napuštenoj kući
27.11.2019. u 11:32
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je Radeta Drljaču, osumnjičenog da je počinio krivična djela teško ubistvo i paljevina. On će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 - U okviru istrage uhapšeni su i S. K. i B. Z., nad kojima je u toku kriminalistička obrada, a sve u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa navedenim krivičnim djelima - saopćeno je iz PU Banja Luka. 

Kao što je ranije objavljeno u ponedjeljak, 25. novembra 2019. godine, zaprimljena je prijava da je došlo do požara u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca broj 8. u Banjoj Luci, te da je u istoj pronađen ugljenisani leš nepoznatog muškarca. Na osnovu uviđaja i preduzimanjem drugih operativnih radnji, utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem, te da je žrtva Bruno Rold iz Banje Luke.

On je, kako nezvanično saznajemo, imao ubodnu ranu u predjelu prsa, te prijelom nekoliko kostiju. Počinilac, ali i žrtva, od ranije su poznati policiji, a sumnja se da su bili uživaoci opojnih droga. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.