open-navfaktor-logo
search
Jedan maloljetan
Zbog tuče kod Ušivka u kojoj je smrtno povrijeđen migrant uhapšena trojica Pakistanaca
Tuča migranata dogodila se u nedjelju rano ujutro u blizini kampa Ušivak, a povrijeđeni migrant preminuo je oko 10 sati u KCUS-u
19.11.2019. u 11:59
get url
text

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju okolnosti tuče koja se dogodila u nedjelju ujutro u blizini migrantskog centra Ušivak, a u kojoj je teško povrijeđen migrant, koji je naknadno preminuo, sarajevska policija uhapsila je dvije osobe, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su maloljetnog A. M., rođen 2003. godine, A. A., rođen 1998. godine i S.U., rođen 1999. godine, svi iz Pakistana - saopćeno je iz sarajevske policije.

U saopćenju se dodaje da je o hapšenju obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a da su uhapšeni predati u prostorije Jedinice za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Tuča više osoba, podsjećamo, dogodila se u nedjelju oko 6.30 sati.

Dolaskom policije na mjesto događaja zatečen je mladić afro-azijskog porijekla sa vidnim povredama, kojeg je ekipa Zavoda za hitnu pomoć KS prevezla u KCUS, gdje je oko 10 sati konstatovana smrt.

Iz policije je tada saopćeno da je mladić u momentu pronalaska bio komunikativan, te da je policajcima rekao svoje ime i prezime, te da je državljanin Pakistana, ali s obzirom na to da kod sebe nije imao nikakve dokumente, te informacije je potrebno provjeriti.

- Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmetnog krivičnog djela - rečeno je u policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.