open-navfaktor-logo
search
Izvještaj BIHAMK-a
Zbog snijega zatvorena cesta Jablanica - Posušje, vozači, oprez zbog poledice
U nižim predjelima saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok na pojedinim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog ili ugaženog snijega. Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguće nailaske na poledicu.
30.11.2021. u 07:56
get url
text

Izdvajaju se putevi: Sarajevo - Olovo (Nišići), Gornji Vakuf / Uskoplje - Prozor (Makljen), Novi Travnik - Bugojno (Rostovo),  Bugojno - Kupres - Šuica, Turbe - Banja Luka, Sarajevo - Foča (Rogoj) i šire područje Romanije. Na području Romanije za šlepere i teretna vozila sa prikolicom obavezno je korištenje lanaca.

Sinoć od 21 sat obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica - Posušje (na dionici Sovićka vrata - Rakitno).

Na magistralnom putu Drvar - Bosanski Petrovac (preko prijevoja Oštrelj) zbog jakog vjetra skreće se pažnja na mjestimične sniježne nanose (14 - 16 km), a jakog vjetra ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, gdje upozoravamo na zaleđen kolovoz. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Vrbaška - Draksenić (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banje Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 - 06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo - Kladanj - Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic - Jablanica - Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila - Žepče (Želeće), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.