open-navfaktor-logo
search
Roland Garros
Zbog širenja koronavirusa broj gledalaca smanjen na 1.000
Broj gledalaca koji će moći prisustvovati mečevima Roland Garrosa već je nekoliko puta smanjivan, a sada je sveden na svega 1.000 dnevno zbog sve bržeg širenja zaraze koronavirusom u Parizu, prenosi Anadolu Agency (AA).
25.09.2020. u 10:24
get url
text

Prethodno je bilo planirano da bude dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi dnevno, a novo smanjenje prvi je nagovijestio francuski premijer Jean Castex u četvrtak navečer. Iz njegovog ureda u petak su potvrdili da se smanjenje odnosi samo na gledaoce, a ne na igrače, trenere, organizatore i ostale koji rade u Roland Garrosu, što je, prema riječima Castexa, prvobitno izazvalo zbunjenost.

Kako se broj dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom povećavao, tako su organizatori teniskog Grand Slama više puta morali smanjivati broj gledalaca koji će moći prisustvovati mečevima​.

Prije samo tri sedmice planirali su da na tribinama bude 11.500 gledalaca dnevno, podijeljenih na tri najveća terena. Potom je broj smanjen na 5.000 dnevno, a sada na samo 1.000.

Najnovije smanjenje broja gledalaca u skladu je s novim restriktivnim mjerama koje se odnose na javna okupljanja, koje su ove sedmice uvedene na području cijelog Pariza i svih predgrađa.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.