open-navfaktor-logo
search
Američka bokserka
Zbog seksualnog odnosa zamalo ostala bez šansi za plasman na Olimpijske igre
Sportisti ili sportistkinje uglavnom se dopinguju radi poboljšanja forme, izvedbe ili rezultata, a nedozvoljena sredstava u organizam unose intravenozno, u jelu, pići ili tabletama. Ipak, izgleda da postoji i još jedan način, i to seksualnim odnosom.
12.06.2020. u 17:50
get url
text

Američka antidoping agencija (USADA) oslobodila je krivice ili sumnje za korištenje dopinga, 32-godišnju bokserku Virginiju Fuchs.

Ova bokserka koja je inače kapiten američke ženske selekcije i koja se priprema za OI u Tokiju, u februaru se nakon testiranja pokazala pozivnom na čak dvije tvari s popisa nedozboljenih sredstava.

Virginija je bila u šoku jer zna da ništa nije uzimala, te se žalila i ustrajala na dodatnom vještačenju. Ono je pokazalo da se "zarazila" tokom seksualnog odnosa s dečkom koji je očito imao u sebi nedopuštene tvari.

Na ovo je USADA povukla suspenziju Virginiji, ali i izvijestila nadležno svjetsko tijelo (WADA) s upozorenjem kako je očito doping moguć i seksom! Preciznije rečeno, spolnim odnosom moguće je sportistu ili sportistkinju "zaraziti" nedozvoljenim sredstvima.

- Ovo je za mene bila velika lekcija, ali sada je i završena. Potpuno sam posvećena pripremama za Tokio - napisala je Fuchs na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.