open-navfaktor-logo
search
Optužbe za silovanje
Zbog Ronalda pala vrijednost Juventusovih dionica
Od utorka, kada se pojavila vijest o navodnom silovanju, vrijednost Juventusovih dionica pala je za 13 posto
06.10.2018. u 09:39
get url
text

Cristiano Ronaldo na meti je američke policije zbog optužbi Kathryn Mayorge (34), bivše manekenke koja tvrdi kako ju je Portugalac navodno silovao 2009. godine u Las Vegasu, i to u hotelu u kojem je radila kao hostesa.

Tada joj je, kako tvrdi Amerikanca, Ronaldo isplatio 375.000 dolara za šutnju, ali devet godina kasnije Amerikanka je ipak odlučila izaći u javnost. Dodala je i kako je šutjela jer se bojala, no mučilo ju je koliko je žena još proživjelo isto.

Situaciju oko cijelog slučaja pažljivo prate brojni sponzori Cristiana Ronalda.

Najveći Ronaldov sponzor, Nike, s kojima ima potpisan doživotni ugovor, oglasio se povodom velike optužbe. Iz američke kompanije poručuju kako će nastaviti pratiti situaciju i da ih je to sve jako potreslo.

- Duboko smo zabrinuti zbog uznemirujućih optužbi i nastavit ćemo pažljivo pratiti situaciju - oglasili su se iz Nikea.

Jednako su zabrinuti i roizvođači popularne video igre FIFA. Upravo Ronaldo krasi naslovnicu najnovijeg izdanja ove igrice.

- Vidjeli smo zabrinjavajuće vijesti koje optužuju Ronalda. Pažljivo ćemo pratiti situaciju, a želimo da se naši ambasadori ponašaju na način kako to i zahtijevaju EA vrijednosti - objavili su iz EA Sportsa te odmah uklonili sve fotografije Cristiana Ronalda sa društvenih mreža i kanala.

Transfer Cristiana Ronalda iz Real u Juventus italijanski klub je koštao 117 miliona eura.
Ipak Stara dama iz Torina brzo je naplatila odštetu samo od prodaje dresove mega popularnog fudbalera. Brže nego što je iko očekivao. Kad je potpisao za Juventus, vrijednost kluba porasla je sa 620 na 825 milijuna eura.

No nakon što su u javnost izašle optužbe o navodnom silovanju, počele su padati i dionice torinskog kluba. Od utorka, kada se pojavila vijest o navodnom silovanju, vrijednost Juventusa pala je za 13 posto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.