open-navfaktor-logo
search
Navijači razočarani
Zbog Ronalda i Sarrija Juventusu prijeti tužba
Kompanija TheFast, koja je organizovala utakmicu, tvrdi da je imala dogovor s Juventusom da će Ronaldo zaigrati
29.07.2019. u 17:16
get url
text

Posljednju pripremnu utakmicu tokom boravka u Južnoj Koreji fudbaleri Juventusa odigrali su protiv tima sastavljenog od najboljih igrača domaće live.

Susret je okončan bez pobjednika (3:3), ali 60.000 navijača stadion je napustilo razočarano. Naime, većina njih je došla vidjeti Cristiana Ronalda, a Portugalac je cijeli susret proveo na klupi.

Razočaranje je logično, pogotovo jer je ulaznica za utakmicu prosječno iznosila 300 eura. Maurizio Sarri, trener Juventusa, izostanak Ronalda je opravdao povredom.

- Bilo je očekivano da igra manje u ovim susretima zbog problema s mišićima. Odlučio sam ovako u dogovoru s Pavelom Nedvedom i samim Ronaldom. Nismo mogli riskirati. Ako želite doći u Italiju i gledati Cristiana Ronalda, platit ću vam ulaznicu za utakmicu - rekao je Sarri nakon susureta.

Ni činjenica da je cijeli stadion u drugom poluvremenu skandirala Ronaldovo ime nije "slomilo" Sarrija, koji je svoju odluku sproveo do kraja, tako da Portugalac nije ulazio na terenu.

Kompanija TheFast, koja je organizovala utakmicu, tvrdi da je imala dogovor s Juventusom da će Ronaldo zaigrati.

- Kada smo vidjeli da Cristiano Ronaldo nije ušao u igru početkom drugog poluvremena, tražili smo od Juventusa da ispoštuje dogovor. Rekli su nam da su i igrač i trener svjesni klauzule u ugovoru, ali da Cristiano ne može igrati zbog problema s povredom. Nakon toga se nisu ni javljali - saopćili su iz kompanije TheFast, te su najavili da će tužiti Juventus zbog kršenja dogovora i tražiti odštetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.