Vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, javljeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima Semizovac- Olovo-Kladanj i Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Zbog radova na sanaciji željezničko-putnog prelaza, večeras do 20 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Semizovac-Ilijaš u Malešićima, od pružnog prelaza do mosta Malešići. Za vrijeme obustave, vozila saobraćaju alternativnim pravcem.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala još danas, od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na put preko Čađavice, na putnoj komunikaciji Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.