open-navfaktor-logo
search
Serie A
Zbog Rebića se raduju Krunić i Begović: Rezervista s dva gola donio pobjedu Milanu
Fudbaleri Milana u meču 20. kola Serie A savladali su Udinese na San Siru s 3:2
19.01.2020. u 14:26
get url
text

Fudbaleri Milana u meču 20. kola italijanske Serie A savladali su Udinese na San Siru s 3:2.

Početak nije bilo idealan za Rossonere, u čijem početnom sastavu nije bilo Radete Krunića i Asmira Begovića. Naime, već u šest minuti gosti su stigli do prednosti nakon što je grešku Gainluigija Donnarumme kaznio Stryger Larsen.

Minimalnom prednošču ekipa Udinesea, među čijim starterima nije bilo našeg Mate Jajala, otišla je na poluvrijeme.

Već na startu drugog dijela Stefano Pioli je napravio prvu izmjenu, a priliku umjesto Bonaventure dobio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Samo tri minute kasnije ulazak Rebića potvrdio se kao pravi potez Piolija jer je Hrvat pogodio za izjednačenje poslije asistencije Contija.

Za totalni preokret Milana pobrinuo Theo Hernandez, 22-godišnji fudbaler je pogodio u 71. minuti. Francuz je jedan od najbolji igrača milanskog kluba u ovoj sezoni, a i u nedavnoj utakmici Kupa Italije protiv SPAL-a postigao je fantastičan pogodak.

U trenucima kada je Milan bio bolji tim na terenu Stryger Larsen je odlično centrirao s desne strane, a Lasagna je pogodio za izjednačenje.

Tri minute prije kraja Mandragova je imao dobru priliku za goste, ali je šutirao pored gola.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Rade Krunić, koji je u igru ušao u 76. minuti, slabo je primio loptu u kaznenom prostoru Udinesea, a uz to je bio i u nedozvoljenoj poziciji.

I dok su svi čekali da se susret, koji su s klupe odgledali Begović i Jajalo, završi remijem, Rebić je drugim golom danas donio važnu pobjedu Milanu.

Golove s utakmice Milan - Udinese pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.