open-navfaktor-logo
search
Okružni sud u Banoj Luci
Zbog razbojništva od prije 15 godina, četvorka osuđena na ukupno 12 godina zatvora
Tokom pljačke jedan od razbojnika Stupara je udario pesnicom u glavu, a drugi je napao njegovu suprugu i zatvorio joj šakom usta kako ne bi galamila
03.10.2018. u 16:50
get url
text

Dragan Čulić (40), Zoran Dakić (34), Vitomir Tica (32) i Aleksandar Jarić (34) osuđeni su na ukupno 12 godina zatvora zbog razbojništva od prije 15 godina, počinjenog nad dilerom deviza Petrom Stuparom u Mrkonjić Gradu od kojeg su oteli 7.000 eura i 2.000 maraka.

Presudu im je u ponovljenom postupku izrekao Okružni sud u Banjoj Luci, nakon što je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu, a postupak vratio na novo suđenje. Svim optuženima su sada umanjene ranije kazne za po godinu dana.

Iz banjalučkog suda je saopćeno da je Čulić osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, Dakić i Tica po tri, a Jarić na dvije godine.

- Od optuženih je oduzet novac koji su pribavili izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 2.000 КМ i 7.000 eura, u protuvrijednosti u KM – istakli su u sudu.

Optužnica ih je teretila da su u noći između 16. i 17. decembra 2003. godine u Mrkonjić Gradu brutalno pretukli dilera devizama Stupara i njegovu nevjenčanu suprugu Deju Zeljković.

Tokom pljačke jedan od razbojnika Stupara je udario pesnicom u glavu, a drugi je napao njegovu suprugu i zatvorio joj šakom usta kako ne bi galamila. Tukli su ih i zahtijevali da im predaju sav novac, a kada im je Stupar rekao da novac drži u kaputu, pokupili su svu odjeću i pobjegli. U jednom od kaputa su našli novac i podijelili, a odjeću bacili nedaleko od kuće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.