open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Zbog razbojništva nad ženom na Kamberovića Polju uhapšen Marokanac
Zenička policija locirala je i uhapsila Marokanca rođenog 2002. godine, inicijala R. K., za kojeg osnovano sumnja da je 26. decembra prošle godine u jutarnjim satima počinio razbojništvo nad Zeničankom G. S.
04.01.2021. u 13:38
get url
text

Ovo krivično djelo dogodilo se 26. decembra, oko 06.30 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, kada su dvije nepoznate osobe presrele G.S. te uz upotrebu fizičke snage otele od nje ručnu torbu, u kojoj se nalazio novčanik s ličnim dokumentima, 330 KM te mobilni telefon.

Nakon razbojništva tada nepoznati počinioci su se udaljili, dok se oštećena obratila za ljekarsku pomoć u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su joj konstatovane lakše povrede.

- Nakon što je prijavljeno izvršenje navedenog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona preduzeli opsežne i koordinirane mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju počinilaca. Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su locirali i lišili slobode lice R. K., zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo - objavio je u svom saopćenju MUP ZDK.

Nakon izvršene kriminalističke obrade te prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšena osoba je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca predata u nadležnost i daljnje postupanje Tćžilaštvu, na čiji prijedlog je Kantonalni sud u Zenici odredio mjeru pritvora osumnjičenom R. K.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.