open-navfaktor-logo
search
Neprimjereno ponašanje
Zbog rasizma i nacizma bugarska policija uhapsila pet navijača
Nakon nemilih scena na tribinama predsjednik FS Bugarske Borislav Mihajlov, a poslije političkog pritiska državnog vrha, podnio je ostavku na ovu funkciju
16.10.2019. u 11:12
get url
text

Pet navijača Bugarske uhapšeno je zbog rasizma i nacizma na utakmici kvalifikacija za EURO 2020 u kojoj je Engleska kao gost s visokih 6:0 deklasirala bugarsku selekciju u Sofiji, prenio je Bugarski nacionalni radio (BNR).

Hrvatski arbitar Ivan Bebek u dva navrata je prekidao utakmicu na stadionu "Vasil Levski" zbog ponašanja domaćih navijača, zbog koji je Fudbalski savez Bugarske još ranije kažnjen.

Nakon nemilih scena na tribinama predsjednik FS Bugarske Borislav Mihajlov, a poslije političkog pritiska državnog vrha, podnio je ostavku na ovu funkciju.

Neprimjereno ponašanje navijača Bugarske sudiji i zvaničnim osobama utakmice prijavio je engleski defantivac Tyrone Mings.

UEFA je u utorak saopćila kako je pokrenula istragu zbog svih dešavanja na susretu između Bugarske i Engleske, a FS Bugarske tereti se za rasističko ponašanje navijača, bacanje predmeta i nedovoljan broj pripadnika osiguranja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.